به گزارش خبرخوان
به گزارش خبرنگار فرهنگی ، «آقای قاضی» سریالی تلویزیونی بهکارگردانی سجاد مهرگان، محصول سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ است که داستان قضاوتهای یک قاضی را روایت میکند. فصل اول این سریال که در سبک درام دادگاهی ساخته شده است، بهتهیهکنندگی احمد شفیعی در ۴۲ تکه از شبکه دو پخش شد. فصل دوم این مجموعه تلویزیونی نیز بهتهیهکنندگی سیدحسامالدین حسینی از پنجشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ بهروی آنتن رفت.
سرپرستی گروه نویسندگان فصل دوم سریال «آقای قاضی» بهمسئولیت حسین برکتی است و امیرحسین جواهری و رؤیا نژادشجاعی نیز با او همکاری میکردند.
در هر تکه از سریال دو ماجرای کاملاً مجزا پخش میشود. هر اپیزود دو فرد یا گروه شاکی و متشاکی (شکایت کیفری) یا خواهان و خوانده (شکایت حقوقی) داخل دادگاه خواهد شد و سپس از گفتن مطالبشان قاضی حکم را صادر میکند. موارد شکایت موضوعات مختلفی همانند سرقت، ضربوشتم، خیانت در امانت، آزار کلامی و امثال اینها را شامل میشود.
بهزاد خلج نقش آقای قاضی را بازی میکند. دیگر بازیگران که به بیشتر از سیصد نفر میرسند همه بازیگر تئاتر می باشند، برای اولین بار در قاب تلویزیون ظاهر خواهد شد. گوینده متن و روایتگر تکهها در فصل اول تورج مهرزادیان است، فصل دوم گوینده و روایتگر ندارد.
حسین برکتی، جانشین سرپرست نویسندگان فصل دوم سریال «آقای قاضی»، در او گفتوگویی با خبرنگار تسنیم، به تشریح روال شکلگیری فیلمنامه و دلایل پیروزی این سریال پرداخت. او با گفتن جزئیات از مرحله های اولیه تشکیل تا انتشار کردن، گفت که چطور ایدهها از منبع های مختلفی همچون ازمایش ها مردم، مشاوره قضات و فضای مجازی به دست میآمدند و در نهایت به فیلمنامهای تبدیل میشدند که بازتابی از دغدغهها و مشکلات اجتماعی جامعه می بود. برکتی این چنین به نقاط قوت سریال و این چنین برنامههای آینده اشاره کرد و از دقت اختصاصی به وجود زنان در قوه قضائیه در فصل سوم این مجموعه خبر داد.
مشروح این او مباحثه را در ادامه میخوانید:
حسین برکتی به روال شکلگیری فیلمنامه فصل دوم سریال «آقای قاضی» و دلایل استقبال گسترده مردم از آن اشاره کرد.
جانشین سرپرست نویسندگان فصل دوم سریال «آقای قاضی» در ابتدا گفت که ایدههای مهم این سریال از سه منبع مهم به دست میآمد: نخست، خاطرات و یا ازمایش ها مردم که به تیم نویسندگان منتقل میشد و سپس با افزودن عناصر داستانی و سینمایی، به فیلمنامه تبدیل میشدند. دوم، ازمایش ها و خاطرات قضات در پروندههای گوناگون، که بعضاً مشاورههایی نیز از جانب خود قضات در عرصه مشکلات حقوقی دریافت میشد.
او افزود: بهاختصاصی پروندههای کثیرالشاکی از اهمیت بیشتری برخوردار بودند، چون این پروندهها میتوانستند برای آموزش عمومی سودمند باشند و به حل مشکلات مردم پشتیبانی کنند تا از ارجاع آنها به دادگاه جلوگیری شود، سومین منبع ایدهها، فضای مجازی می بود.
برکتی اشاره کرد که مسائل اجتماعی و مشکلات روز جامعه، همانند بحران آب و مهاجران افغانی، از جمله مسائلی بودند که در فضای مجازی نقل و سپس در سریال گنجانده شدند، در واقع بازتابهایی که از مردم به ما میرسید و این موضوعات را زیاد تر نقل کرده بودند.
برکتی درمورد فرآیند تشکیل سریال او گفت که بعد از جمعآوری ایدهها، مطرحنویسی انجام میشد و سپس با مشاوره قضایی متخصصان، همانند آقای رنجگری، کار اصلاح و تحکیم میشد. بعد از آن دیالوگنویسی و دورخوانیهای ملزوم صورت میگرفت و در نهایت، سریال به مرحله کارگردانی میرسید.
برکتی پافشاری کرد که در فصل دوم «آقای قاضی» برخلاف فصل اول، زیاد تر بر معضلات اجتماعی و دغدغههای مردم تمرکز شد، امیدواریم مورد منفعت گیری مخاطبان هم قرار گرفته باشد.
وی در جواب به سؤالی درمورد علت استقبال مردم از سریال، او گفت: مسئله مهم این است که این سریال بازتابی از مشکلات واقعی مردم است. سریال در سه حوزه به مردم پشتیبانی میکند: آموزش نحوه برخورد با مشکلات قانونی، آگاهیبخشی درمورد سیستم قضایی، و از بین بردن مشکلات اجتماعی از طریق نشان دادن راهحلها و خواستها از قوه قضائیه. این ربط مستقیم با مردم علتشد که تعداد بسیاری از مخاطبان حس همذاتپنداری با شخصیتها و داستانها اشکار کنند.
برکتی در رابطه انتقاداتی که به واقعگرایی سریال داخل شده می بود گفت که هنر باید ایدهآلها را نشان دهد تا جامعه بهسمت آن حرکت کند.
او اذعان کرد که دادگاههای نمایشدادهشده در سریال، تصویری ایدهآلی از قوه قضائیه می باشند که امکان پذیر در حقیقت وجود نداشته باشد، اما مقصد این است که مردم و مسئولان به این ایدهآلها دست یابند. امروز مردم ما با همه نگاهها و محاسنِ آن، قوه قضاییهای را میخواهند که در سریال «آقای قاضی» به نمایش درآمده است.
برکتی این چنین به برنامههای آینده این سریال اشاره کرد و افزود: در فصل سوم زیاد تر به وجود زنان در قوه قضائیه دقت خواهد شد. مطرحهای جدیدی برای تحکیم وجود زنان در قسمتهای کلیدی داریم که با دقت اختصاصی به مسائل زنان در فصل سوم، سریال بتواند نقش مؤثری در بهبود عکس قوه قضائیه در جامعه ایفا کند.
انتهای مطلب/+
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع