سرطان؛ بحرانی جهانی با ابعاد انسانی، اقتصادی و اجتماعی_خبرخوان

علی باقری
21 Min Read


به گزارش خبرخوان

به گزارش خبرگزاری برنا، بیتا مهدوی/ سرطان یکی از با اهمیت ترین چالش‌های بهداشتی جهان است که  به علت افزایش سن جمعیت ،تغییرات سبک زندگی ، قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی و ژنتیکی با روندی روبه رشد روبه رو است.

بر پایه بازدید های سازمان جهانی بهداشت سرطان دومین عامل مهم مرگ‌ومیر در جهان است به طوری که سالانه ۲۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا وحدود ۱۰ میلیون نفراز آنان جان خود را از دست می دهند . پیش بینی می شود که تا ۲۵ سال آینده تعداد موارد تازه ابتلا به سرطان در جهان به نزدیک به ۳۵ میلیون نفر برسد .

در ایران بر پایه آخرین پیمایش ها ، مقدار ابراز سرطان از ۱۴۱ نفر در ۱۰۰ هزار نفر به ۱۷۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافته است و پیش بینی می شود این آمار در ۲۵سال آینده ۷۷ درصد رشد داشته باشد به طوری که مقدار ابتلا به سرطان درکشور دو بر ابر می شود .  سازمان جهانی بهداشت برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، پویش جدیدی تحت گفتن “متحد در یگانگی ” در سطح جهانی معارفه نموده که بر اهمیت رویکرد فرد-محور در روبه رو با این بیماری اصرار کرده که بر اهمیت نگاه انسان‌محور به بیماران سرطانی پافشاری دارد.

این شعار نشان‌دهنده دقت به تجارب بی همتا هر فرد در روبه رو با سرطان است و بر لزوم اراعه مراقبت‌های شخصی‌سازی‌شده و پشتیبانی‌های روحی، اجتماعی و اقتصادی برای بیماران تکیه دارد . در حالی با افزایش بیماران سرطانی روبرو هستیم که داروی این بیماران نایاب و زیاد گران شده است به طوری که هزینه درمان شیمی درمانی در یکماه سر به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان می زند .

خانواده های این بیماران برای نجات جان عزیزانشان  با هر فلاکتی دارو هایشان را از بازار قاچاق دارو تهیه می کنند و روز ابراز فقیر تر و مافیا ی دارو هم روز ابراز فربه تر می شود و متاسفانه فریاد رسی هم نیست . 

سرطان و علل آن 

علیرضا رئیسی  معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی چندی قبل در مصاحبه با رسانه های گروهی در رابطه بیماری سرطان در سرزمین اظهار داشته است : بار بیماری سرطان در سرزمین ما بالا است ، به گفتن مثال، این بیماری ۲۳۲۰ سال دالی (مقدار بار بیماری بر پایه تعداد سالهایی که افراد به علت بیماری یا ناتوانی از دست می دهد رااندازه گیری می کند) را به خود تعلق داده است . 

وی با گفتن این نوشته که اگر مقدار روز سرطان در دنیا نزدیک به ۷۷ درصد افزایش اشکار کند در سرزمین ما صد در صد افزایش اشکار خواهد کرد افزوده : علت  این رشد سریع در سرزمین ما به عوامل مختلفی بر می گرددد که عبارت هستند از : با افزایش جمعیت سالمندان ، ابراز سرطان نیز زیاد تر می شود . مورد فرد دیگر تاثییر محیط زندگی است . آلودگی هوا  وجود مواد سرطان زا و افزایش مصرف دخانیات از جمله مواری می باشند که شیوع سرطان را در سرزمین افزایش داده اند. علاوه بر این تعداد بسیاری ازعوامل همانند ، مصرف فست فود ها ، رژیم غذایی نا متعادل ،  کم تحرکی ، و عوامل ژنتیکی هم در ابراز این بیماری دخیل می باشند 

ترک فعل در اجرای قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، تخلف اداری است_خبرخوان
ادامه مطلب

سرطان و علل آن 

در سایت خبری خبرخوان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

علی یعقوبی جویباری-  متخصص رادیوتراپی انکولوژی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه سرطانهای شایع در سرزمین به گزارشگر خبر گزاری برنا می گوید : بازدید های انجام شده نشان می دهد که  از شایع ترین سرطان در خانمها می توان به  سرطان سینه و در آقایان هم به سرطان پرو ستات اشاره کرد و از شایعترین سرطان هایی که هر در زنان و مردان دیده می شود می توان به سرطانهای دستگاه گوارش ، کولون و ریه اشاره کرد که متاسفانه به نظر می رسد که آمار ابتلا به سرطان ریه هم  جدیدا زیاد شده است . چون سرطان چند عاملی است و تک عاملی نیست و  مولتی  فاکتوریال است نمی توانیم یک عامل را علتایجاد سرطان بدانیم . 

شرایط تغذیه ایی نامناسب ، حالت آب هوا و  استرسهایی که در سطح جامعه وجود دارند  امکان پذیر از عوامل علتایجاد سرطان باشند . ولی مسئله مهم این است که ما باید یاد بگیریم که زیاد از سرطانها قابل پیشگیری می باشند . از اینرو فاکتور هایی که در اختیار خودمان است را باید کنترل کنیم . 

درمان های موفق سرطان

وی در رابطه درمان سرطان می افزاید : اکنون اتفاقات خوبی در حوزه درمان بیماران مبتلا به سرطان افتاده که علتامیدواری شده است. طبق معمول ما در درمان سرطان از جراحی ، رادیو تراپی و درمانهای دارویی منفعت گیری می کنیم . اخیرا در کنگره رادیو انکولوژی اروپا نقل شد که تکنولوژی های مهندسی پزشکی هم داخل حوزه درمان شده است این در حالی است که در قبل روی مقدار دوز مناسب دستمان باز نبوده است ولی امروزه با وجود تکنیک های دقیق رادیو لوژی و رادیو تراپی های که موثر می باشند  با دوز بالا می توانیم خود بافت سرطانی رااز بین ببریم بدون این که بافتهای نرمال بدن زیاد صدمه ببینند . اکنون بیمار هر جلسه قبل از رادیو تراپی سی تی می شود تا شرایط بیماری و تغییرات سایز تومور اشکار شود و این اتفاق زیاد خوبی در حوزه رادیو تراپی است .

نرم افزارهای تازه دوز رادیو تراپی را اشکار می کنند و درمانها را می توانیم با دوز بالا انجام دهیم. در قبل برای دادن دوز زیاد محدودیت داشتیم ولی الان می توانیم کنار نخاع با فاصله میلی متری با دوز بالا اشعه بدهیم بدون این که اتفاقی برای خود نخاع بیفتد و می توانیم براحتی بافت سرطانی را حذف کنیم . از نظر دارو هم زیاد پیشرفت کرده ایم امروزه ما می دانیم سرطان از کدام مسیر رشد می کند از این رو زیاد از دارو های تازه دیگر همانند شیمی درمانی های قدیم بر پایه مکانیزم عمل نمی کنند که علاوه بر از بین بردن بافت سرطانی بافت سالم همانند پوست ، مو و ناخن را هم از بین می برد و قلب و ریه را هم تحت تاثییر قرار می داد. درمانهای تازه درمانهای موثر است یعنی خود سرطان و مکانیسم رشد آن را می شناسد از اینرو مسیر رشد سرطان را متوقف می کند و جلوی رشد سلول سرطانی را می گیرد .

پاکستان حملات تروریستی در راسک و چابهار را محکوم کرد_خبرخوان
ادامه مطلب

بدون این که به بافت سالم بدن صدمه بزند و نتیجه درمان عالی می شود . این درمانها در سرطان ریه،  ملانوم (نوعی سرطان پوست )، کارکرد بهتری دارد . ژن وابسته دستکاری می شود و بدون این که بیمار شیمی درمانی شودبهبود اشکار می کند  که این روش درمان را ایمنو تراپی می گویند  که نه تنها جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد بلکه  علتدرمان بهتر هم می شود . در رابطه جراحی هم که سومین راه درمان سرطان است . جراحی های رباتیک و پیشرفته ای است که زیاد بافت را  باز و دستکاری نمی کند .

چون جراحی های رادیکال علتمی شد که بیمار دچار عارضه های بسیاری شود .به گفتن مثال : سرطان سینه جراحی می شد و بیمار دستش ورم می کرد به طوری که دستی که عمل کرده دو بر ابر دستی می شد که عمل نکرده می بود . چون زیاد دستکاری می شد الان اینگونه نیست ما یکی دو تا غده لنفاوی را ردیابی کنیم و سپس بر پایه آن جراحی های پیشرفته ای را  انجام می دهیم که زیاد رادیکال و تهاجمی نباشند و نتایج الان زیاد بهتر ازگذشته است و عوارض درمان آن هم کمتر  است.

 هزینه سرسام آور تجهیزات و داروهای سرطان   

یعقوبی  با گفتن این نوشته که درمانهای تازه چه در حوزه رادیو تراپی چه در حوزه داروهمه وارداتی می باشند می افزاید :  بیماران در حوزه رادیو تراپی ناچار می شوند چند صد میلیون تومان پرداخت کند این در حالی است که همه این هزینه ها بر پایه مصوبات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است . برای این که خرید یک دستگاه رادیو تراپی بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و قیمت همه شده آن هم بالا می رود و اگر قطعاتش هم خراب شود باید هزینه چند میلیاردی صرف تعمیر دستگاه شود . به همین خاطر هزینه همه شده تکنیک های تازه واقعا با این شرایط زیاد بالا است در رابطه دارو ها هم شرکتهای تشکیل کننده دارو چون هزینه تحقیق و گسترش دارو بالا در می آید در نتیجه قیمت همه شده آن زیاد بالا است و زیاد از اوقات دارو هایی زیاد گرانی می باشند که پوشش بیمه ای مناسب هم ندارند و بیمار باید هزینه ها رااز جیب پرداخت کند . 

بارش شدید برف مشهد
ادامه مطلب

اکنون زیاد از دارو های شیمی درمانی امکان پذیر نمایندگی رسمی نداشته باشند نسخه ای و مسافرتی باشند  و دارو هایی که تکنو لوژی بالاتری دارند در ایران نیستند و امکان پذیر داخل نشوند این در حالی است که مسیر ورود دارو ونگهداری آن تا بدست بیمار برسد امکان پذیر شرایط درستی را سپری نکند .از اینرو بهتر است دارو همیشه از مبادی رسمی داخل سرزمین شود . چون اگر در زنجیره ورود ، نگهداری و توزیع دارو اختلال تشکیل شود . دارو تزریق می شود پولی  هم بابتش پرداخت می شود ولی متاسفانه آن کیفیت ملزوم را نداشته باشد .عملا منفعت ای ندارد 

بازار سیاه دارو های شیمی درمانی 

نیما پرستار بیماران شیمی درمانی در رابطه دارو هایی این بیماران می گوید : ما انواع  سرطانها را داریم که دارو هایی مخصوص به خودشان را دارند که هزینه های آنها هم متفاوت است . به طوری که بعضی اوقات تنها  قیمت یک دارو به ۲۰۰ میلیون تومان هم می رسد . بعضی اوقات برخی از دارو ها را هم با ۴ تا ۵ میلیون تومان  می توان تهیه کرد . .قیمت دارو ها بستگی به قیمت دلار دارد . به گفتن مثال دارویی شیمی درمانی است که با ۴ تا ۵ میلیون تومان تهیه می شود با بالارفتن دلار مافیای دارو کاری می کند که تعداد این داروها در داروخانه ها کمتر باشد و مردم ناچار شوند که این دارو را از بازار سیاه با چندین برابر قیمت تهیه کنند .

قاچاقچیان دارو های شیمی درمانی را طبق معمول در منازل یا شرکتها نگهداری می کنند و با بالا رفتن قیمت دلار داروی ۴ تا ۵ میلیون تومانی را به ۲۰ میلیون تومان هم می فروشند  متاسفانه پخش دارو در داروخانه ها زیاد کم و نامناسب است طبق معمول پزشکان هم به بیماران پیشنهاد می کنند که حتما نوع خارجی دارو را تهیه کنید و برایشان مهم نیست که بیمار باچه شرایطی این دارو را باید تهیه کند و چون دارو خانه ها ندارند باید به داروخانه های ۱۳ آبان و هلال احمر  مراجعه کنند و در آنجا هم کار با دوست و آشنا بازی راه می افتد .

دارو دارند اما به همه نمی دهند و زیاد از مردم دست خالی بر می گردند و در نهایت سر از ناصر خسرو در می آورند . دارو هایی حاضر در ناصر خسرو هم اکثرا تاریخشان منقصی شده یا در شرایط نامطلوبی نگهداری شده اند ولی  بهر حال مردم برای بهبود عزیرانشان دارو را تهیه را می کنند و نمی دانند شرایط دارو چطور بوده است . دارو را به بیمار تزریق می کنیم و فهمید ناساز گاری دارو با بیمار می شویم به طوری که حال بیمار را بدتر می کند . 

خلبانان خواهان مهاجرت، متقاضی گواهینامه پایه یک شدند/ تور اروپایی ها برای رانندگان پایه یک ایران
ادامه مطلب

وی که کار های پرستاری را در منزل بیماران انجام می دهد می افزاید : بیماران بسیاری برای تهیه دارو های کمیاب به ما مراجعه می کنند . این در حالی است  که دارو هایی عادی همانند وار فارین در دارو خانه ها نیست و بیماران همه داروخانه های شهر را زیر پا گذاشته اندو دست خالی در  نهایت دارو را باید از بازار سیاه تهیه کنند .  چرا که می خواهند آن را به چندین برابر قیمت بفروشند . یکسری کانالهای تلگرامی هم است که هیچکس در آنجا شماره ای ندارد و همه با ایدی می باشند که در آنجا یکسری کار کنان داروخانه ها می باشند و عده دیگر می باشند که هیچ سر رشته در رابطه دارو ندارند و فقط کار می کنند و کلاهبردار می باشند . برخی از بیماران از طریق آن کانالها عمل به خرید دارو می کنند که برخی ها پول بیماران می خورند و یا داروی فاسد به بیماران تحویل می دهند و زندگی بیمار را به مخاطره می اندازند . دارویی که اکنون با قیمت ۲۰۰ میلیون تومان در بازار سیاه خرید وفروش می شود قیمت واقعی اش ۲ تا ۳ میلیون تومان بوده است که بخاطر تحریم و بالا رفتن قیمت دلار قیمتش چندین برابر شده است . 

اهمیت تشخیص سریع زمان:

سرطان بعنوان دومین عامل مهم مرگ‌ومیر در جهان، در سال ۲۰۱۸، نزدیک به ۹.۶ میلیون مرگ را به خود تعلق داده است که معادل یک نفر از هر شش نفر است. در بین مردان، سرطان‌های ریه، پروستات، روده بزرگ، معده و کبد از شایع‌ترین انواع سرطان می باشند، در حالی که در بین زنان، سرطان‌های پستان، روده بزرگ، ریه، دهانه رحم و تیروئید بیشترین شیوع را دارند.

بار جهانی سرطان هم چنان در حال افزایش است و فشارهای شدید جسمی، روحی و مالی بر افراد، خانواده‌ها، جوامع و سیستم‌های بهداشتی داخل می‌کند. تعداد بسیاری از سیستم‌های بهداشتی در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط آمادگی ملزوم برای مدیریت این بحران را ندارند و شمار بسیاری از بیماران سرطانی در سراسر جهان به تشخیص و درمان به‌موقع و باکیفیت دسترسی ندارند. در کشورهایی که سیستم‌های بهداشتی قوی دارند، نرخ بقای تعداد بسیاری از انواع سرطان در حال بهبود است که این کار ناشی از دسترسی به تشخیص زودهنگام، درمان باکیفیت و مراقبت‌های حمایتی برای نجات‌یافتگان از سرطان است.

این هفته فرصتی برای تحکیم آگاهی‌رسانی درمورد سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایتاز بیماران مبتلا است.

 آگاهی مردم به‌همراه اجرای برنامه های غربالگری و تشخیص زودهنگام می‌تواند به افت ابتلا و افزایش تاثیرات درمانی پشتیبانی کند.

 پویش  ملی “دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” با مقصد کلی هم‌پیمان برای پیشگیری از سرطان در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی برگزار می شود و  اهداف اختصاصی این پویش به شرح زیر است:

منفعت برداری از ۱۰۶ واحد مسکن روستایی در شهرستان محروم مراوه تپه_خبرخوان
ادامه مطلب

–    افزایش آگاهی عمومی در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان با ترویج  روشهای زندگی سالم.

–     افزایش آگاهی درمورد علایم هشدار دهنده سرطان و اهمیت تشخیص زودهنگام.

–    بهبود باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن.

–    افزایش مراجعین به‌منظور انجام غربالگری سرطان‌های پستان و روده بزرگ.

–    افزایش هماهنگی‌های بین بخشی برای پیشگیری و مقابله با سرطان.

با دقت به اهمیت پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع این بیماری، پویش ملی مبارزه با سرطان در بازه وقتی ۱ تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ با مقصد افزایش آگاهی عمومی و تشویق مردم به عمل های پیشگیرانه برگزار می‌شود.سرطان سومین عامل مرگ و میر و دومین عامل در برخی کشورهای گسترش یافته است و برخورد تئوریک با این بیماری علتشیوع آن شده است در حالی که در عمل به خوبی به آن عمل نشده است.

او همین طور گفت: آمارهای جهانی مشخص می کند در سال ۲۰۲۵  نزدیک به ۳۵ درصد سرطان در ایران افزایش  می‌یابد.

در کشورهای گوناگون این مقدار ۲۵ تا ۳۰ درصد متغیر است و در اروپا ۱۵ درصد افزایش یابد.

سمیعی او گفت: سالانه ۸۵ هزار نفر در ایران با سرطان دچار خواهد شد و ۲۵ تا ۳۰ هزار مرگ نیز سالانه رخ می‌دهد. باید اراده کنیم تا بتوانیم با آن برخورد کنیم و فقط داشتن توانایی‌های علمی کافی نیست.رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت از ابتلای سالانه ۱۵۰ هزار نفر به سرطان در ایران خبر داده است.

لیلا مؤدب‌شعار رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت حرف های است که سالانه ۱۵۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در سرزمین ابراز می‌یابد که مقدار شیوع ۵ ساله سرطان نیز ۴۰۰ هزار مورد است.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت این چنین حرف های است که سرطان در ایران روال رو به رشد دارد «اما حالت ابراز سرطان در ایران نسبت به دیگر نقاط جهان، تا این مدت بالاتر نیست.»

او حرف های است که شایع‌ترین سرطان در ایران سرطان پستان است و سرطان‌های روده بزرگ، معده، ریه و پروستات در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به حرف های او «سرطان‌های پستان و روده بزرگ قابلیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام را دارند و به همین علت برنامه غربالگری این دو سرطان در مراکز بهداشتی سرزمین به طور رایگان در حال اجراست.»

پیش از این رئیس مرکز تحقیقات سرطان در دانشگاه شهید بهشتی تهران حرف های می بود با وجود این که در کشورهای غربی نزدیک به ۴/۵ برابر ایران مردم به سرطان مبتلا خواهد شد اما از نظر «رشد سرطان» ایران تقریباً جزو ده سرزمین اول جهان است.

وزارت بهداشت این چنین پیش از این حرف های می بود که هر ساله نزدیک به ۲۰ هزار مرگ ناشی از سرطان در ایران رخ می‌دهد.

انتهای مطلب/ 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار

اخبار تکنولوژی

اخبار اقتصادی

اخبار فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

اخبار سلامتی



منبع

Share This Article