به گزارش خبرخوان
به گزارش منبع های آگاه، ایالات متحده و امارات متحده عربی به توافقی اولیه دست یافتهاند که به جهت آن، از سال ۲۰۲۵ امکان واردات سالانه ۵۰۰ هزار عدد از گسترش یافتهترین چیپهای هوش مصنوعی شرکت انویدیا به امارات فراهم خواهد شد. این همکاری به تحکیم زیرساخت مراکز داده در امارات پشتیبانی میکند؛ مراکزی که برای گسترش مدلهای هوش مصنوعی حیاتی می باشند.
رویترز بر پایه حرف های منبع های میگوید که این توافق حداقل تا سال ۲۰۲۷ ادامه خواهد داشت و امکان پذیر تا سال ۲۰۳۰ نیز تمدید شود.
مطابق پیشنویس توافق، نزدیک به ۲۰ درصد از چیپها (یعنی ۱۰۰ هزار عدد در سال) به شرکت فناوری G42 امارات تعلق خواهد یافت و مابقی بین شرکتهای آمریکایی فعال در حوزه هوش مصنوعی همانند مایکروسافت و اوراکل که تصمیم دارند مراکز دادهای در امارات احداث کنند، تقسیم میشود.
چیپهایی که قرار است به شرکت G42 تعلق یابد، توان پردازشی امارات را نسبت به دوره بایدن سه تا چهار برابر افزایش میدهد.
با این حال، منبع های اصرار کردهاند که مذاکرات بین ایالات متحده و امارات متحده عربی هم چنان ادامه دارد و جزئیات توافق امکان پذیر پیش از نهایی شدن تحول کند. علاوهبراین، یکی از منبع های حرف های است که این توافق طی روزهای تازه با مخالفتهایی در داخل دولت آمریکا روبرو شده است. یقیناً برخی از منبع های نیز حرف هایاند که دولت ترامپ تصمیم دارد مقررات محدودکننده قبل را لغو کند.
دولت بایدن پیشتر محدودیتهایی برای صادرات چیپهای هوش مصنوعی اعمال کرده می بود تا مانع از رسیدن این فناوری پیشرفته به چین شود. در آن زمان نگرانی مهم این می بود که این چنین چیپهایی میتوانند قابلیتهای نظامی پکن را تحکیم کنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور جاری آمریکا، هماکنون در حال سفر به کشورهای حوزه خلیج فارس است و روز سهشنبه از تعهداتی به قیمت ۶۰۰ میلیارد دلار از سوی عربستان سعودی خبر داد؛ از جمله قراردادهایی برای خرید چیپهای شرکتهایی همانند انویدیا، AMD و کوالکام.
اکنون، زیاد تر توان پردازشی مرتبط با هوش مصنوعی در ایالات متحده و چین متمرکز است. اگر قراردادهای پیشنهادی با کشورهای حوزه خلیج فارس، بهاختصاصی امارات، به نتیجه برسند، این منطقه امکان پذیر به سومین قطب جهانی در رقابت هوش مصنوعی تبدیل شود.
این توافق این چنین شامل بندی است که G42 را ناچار میکند برای هر مرکز دادهای که در امارات احداث میکند، یک مرکز شبیه نیز در آمریکا بسازد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار