به گزارش خبرخوان
دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند زنگ خطر کمبود امگا ۳ در جهان به صدا درآمده است. به حرف های آنها، افتاین اسید چرب میتواند سلامت کلی افراد را به خطر بیندازد.
بر پایه گزارش SciTechDaily، محققان دانشگاه کیس وسترن رزرو آمریکا میگویند ۸۵ درصد جمعیت جهان به قدر کافی امگا ۳ در رژیم غذایی خود دریافت نمیکنند. مطابق یافتههای محققان این افتتاحدودی بهعلت عوامل محیطی همانند افزایش دمای اقیانوسها، ماهیگیری بیشازحد و آلودگی است که دسترسی به این مواد مغذی مهم را دشوار میکند.
افتامگا ۳ در رژیم غذایی میلیونها نفر
محققان میگویند تشکیل غذاهای غنی از امگا ۳ باید افزایش یابد، از سویی، باید مصرف اسیدهای چرب امگا ۶ زیان اور که با امگا ۳ در بدن ما تداخل دارند، افت اشکار کند. این کار میتواند خطر بیماریهای مرتبط با التهابهای مزمن همانند بیماریهای قلبی، سرطان، زایمان زودرس و برخی مشکلات سلامت روان را افت دهد.
درکل، اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ برای سلامت انسان الزامیاند اما بدن نمیتواند بهتنهایی مقادیر کافی از آنها را تشکیل کند. این مواد مغذی باید از طریق رژیم غذایی یا مکملها فراهم شوند. امگا ۳ که عمدتاً در ماهیها و گیاهان یافت میشود، به کارکرد سلولهای بدن، بهاختصاصی در چشمها و مغز، پشتیبانی میکند. این مواد مغذی این چنین انرژی بدن را فراهم میکنند و کارکرد قلب و عروق و غدد درونریز را بهبود خواهند داد.
در رژیمهای غذایی صنعتی امروزی، امگا ۶ نزدیک به ۲۰ برابر زیاد تر از امگا ۳ است. این عدماعتدال برای سلامتی خطرناک است. محققان میگویند نزدیک به ۱۵ درصد کشورهای جهان، بهعلت دسترسی آسان به اقیانوسها، توانستهاند به سطح کافی امگا ۳ در غذای خود دست یابند. همین امر مشخص می کند حفاظت از اقیانوسها و مدیریت صحیح شیلات میتواند پشتیبانیکننده باشد.
محققان میگویند افتامگا ۳ فقط قضیه سلامت فردی نیست؛ بلکه به بهداشت عمومی و زیستمحیطی نیز ربط دارد. آنها میگویند: «همه باید بتوانند در رژیم غذایی خود امگا ۳ سالم داشته باشند. اینها مسائل مهمی می باشند که نیاز به دقت و عمل جمعی دارند.»
یافتههای این پژوهش در ژورنال AJPM Focus انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار