به گزارش خبرخوان
سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شامگاه دوشنبه پنجم خردادماه ۱۴۰۴، در جریان سفر یکروزه به استان اصفهان و طی وجود در شورای اداری شهرستان لنجان با پافشاری بر الزام بازاندیشی در فلسفه حکمرانی، اظهارکرد: دولت چهاردهم با التزام به مبانی عدلمحور و جامعهمدار، قائل به آن است که مشروعیت قوت سیاسی، نه در استقرار صرف ساختارها، بلکه در توانایی نهاد دولت برای بازتولید عزت اجتماعی، احیای کرامت انسانی و مهار ریشههای نهادی فقر و نابرابری است.
به گزارش مرکزاطلاعرسانی وزارت میراث فرهنگی، وی تصریح کرد: گفتمان دولت، عبور از «مدیریت بوروکراتیک» به «حکمرانی شراکتمحور» است. آمدهایم تا روایت جدیدی از حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران اراعه کنیم؛ روایتی که در آن، دولت نه دستگاه توزیع منبع های، بلکه نظاموارهای از معنی، عزت، هویت و آیندهسازی است. رئیسجمهوری، با نگاهی فراتر از تقسیمات معمول اجرایی، مسیر سیاستورزی را با رسالت اخلاقی و تمدنی گره زدهاند؛ مأموریتی که در آن، «عدل» نه فقطً واژهای شعاری، بلکه مهم بنیادین در حکمرانی بهشمار میآید.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به پیوند ذاتی میراثفرهنگی با اقتدار ملی و اقتصاد داناییمحور، پافشاری کرد: لنجان و استان اصفهان، واجد ظرفیتهای تمدنی، فرهنگی و طبیعیای می باشند که میتوانند به پیشرانهای گسترش فراگیر بدل شوند. ما از نگاه محافظهکارانه به میراث فاصله گرفتهایم و در شرایط جاری، میراثفرهنگی را مزیت رقابتی اقتصاد ایران، بستر دیپلماسی نرم و پیشران گسترش پایدار در سطح ملی و فراملی میدانیم.
صالحیامیری از اصلاحات بنیادین دولت در حوزه مقرراتزدایی و تسهیلگری در صنعت گردشگری سخن او گفت و خاطرنشان کرد: با تصویب پنج آییننامه تازه در دولت، تصویب مجتمعهای ترکیبی، افت تعرفههای انرژی و تسهیل واردات تجهیزات مورد نیاز حوزه هتلداری، فضای جدیدی برای ورود اندوختهگذاران خلق شده است. ما در حال گذار از اقتصاد دولتی به زیستبوم اندوختهگذاری شفاف و خلاق هستیم.
او گفت: گفتمان غالب ما در حوزه صنایعدستی، عبور از تشکیل بهمثابه سرگرمی و حرکت بهسوی «صنایع هویتساز» است. در این مسیر، هر قطعه از صنایعدستی ایرانی، حامل هویت روایی این ملت و نماد تمدنِ دیرپای ماست. ما در پی خلق اقتصاد فرهنگی ملی هستیم؛ اقتصادی که در آن هنر، نه مصرف، بلکه تشکیل قیمت، منزلت و ثروت است.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به شاخصهای کلان صادرات فرهنگی، خبرداد: افق ترسیمی دولت، دستیابی به یک میلیارد دلار صادرات فرهنگی و خلق بیشتر از صد هزار زمان شغلی مستقیم و غیرمستقیم در این زیستبوم است. این مسیر بدون همگرایی نخبگان، نهادهای عمومی و قسمت خصوصی ممکن نیست.
وی با پافشاری بر وحدت ساختاری حاکمیت در شرایط خطیر جهانی، فرمود: ایران امروز، نیازمند انسجام نخبگانی و همافزایی راهبردی است. هر نوع تعارض در سطح حاکمیت، هزینهای است بر دوش نسل آینده. اگر در مسیر پیشرفت ملی، وحدت روایی و اراده مشترک شکل نگیرد، تاریخ ما را به قضاوت خواهد نشاند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار
منبع