به گزارش خبرخوان
به گزارش گروه رسانهای شرق؛ آرش انیسیان، مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی، با اصرار بر اینکه بیشتر از ۴۰ درصد از شهروندان تهرانی به چاقی مبتلا می باشند، اذعان کرد: قسمت عمدهای از این آمار به علت سبک زندگی نادرست و تغذیه نامتعادل رقم خورده است.
انیسیان با اشاره به معیارهای علمی چاقی، گفت: تعریف چاقی در پزشکی بر پایه شاخص توده بدنی(BMI) است و هر عددی بالاتر از ۳۰، حالت بیماری چاقی را مشخص می کند. این چنین هر فردی با BMI بالاتر از ۲۵ نیز دارای اضافه وزن است و باید به سبک زندگی خود دقت جدی داشته باشد.
وی ضمن گفتن این که بیشتر از ۹۰ درصد موارد چاقی ریشه در سبک زندگی نامناسب دارد، افزود: تنها پنج تا ۱۰ درصد از موارد چاقی ناشی از عوامل ژنتیکی، بیماریهای متابولیک یا مصرف داروهای خاص است و عوامل رفتاری و تغذیه غلط سهم مهم را در این معضل دارند.
انیسیان در ادامه به حالت اقتصادی خانوارها به گفتن مؤلفهای تعیینکننده اشاره کرد و او گفت: متأسفانه تعداد بسیاری از خانوادهها برای از بین بردن گرسنگی ناچار به مصرف مواد غذایی ارزانقیمت، پرکالری و فاقد قیمت تغذیهای خواهد شد. حتی وقتی که رفاه اقتصادی افزایش مییابد، تنقلات، شیرینیجات و غذاهای پرکالری بیشتری داخل سبد غذایی مردم شده و این خود عرصهساز افزایش وزن است.
وی یادآور شد: رژیم غذایی سنتی ما ایرانیها عمدتاً مبتنی بر کربوهیدرات و قند بوده و این روال کماکان ادامه دارد. نان، برنج و شیرینیجات قسمت بزرگی از سبد مصرف ما را راه اندازی خواهند داد؛ این موارد به علت قیمت پایینتر نسبت به پروتئین و فرآوردههای گوشتی و لبنی، انتخاب اول تعداد بسیاری از خانوارها شده است.
انیسیان این چنین افت دیدنی مصرف پروتئین، گوشت و مرغ را واقعیتی تلخ دانست و اضافه کرد: افزایش قیمتها و افت قوت خرید مردم جهت شده تعداد بسیاری از خانوادهها از سفره خود پروتئین را حذف یا مصرف آن را محدود کنند و همین نوشته سلامت جامعه را تهدید میکند.
در آخر مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی در برنامه «صبح و او مباحثه» با اصرار بر لزوم اصلاح الگوی غذایی و فعالیت بدنی او گفت: اگر بخواهیم آمار چاقی را افت دهیم، باید نگاه جامعه به سلامت، تغذیه و حرکت را تحول دهیم و برنامهریزی منسجم و جدی برای مقابله با این اپیدمی خاموش در پیش گرفته شود.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار