به گزارش خبرخوان
پلتفرم BrainProbe در تایوان با منفعت گیری از هوش مصنوعی و فناوری تصویربرداری MRI موفق شده است اسکیزوفرنی را با دقتی برابر با ۹۱.۷ درصد تشخیص دهد.
بر پایه گزارشها، این ابزار که در بیمارستان عمومی قدیمیسربازان تایپه (TVGH) گسترش یافته، اولین نمونه از نوع خود در دنیاست که با منفعتگیری از یادگیری عمیق، امکان شناسایی تغییرات ساختاری و عملکردی مغز بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی را فراهم میکند.
تشخیص دقیق اسکیزوفرنی با هوش مصنوعی BrainProbe در تایوان
به گزارش Taipei Times، تیم محققان این بیمارستان با منفعت گیری از دادههای MRI بیشتر از ۱۵۰۰ نفر طی یک دهه، از جمله افراد سالم و بیماران، این ابزار را برای شناسایی نشانههای ظریف و اولیه اسکیزوفرنی آموزش دادهاند.
به حرف های دکتر «آلبرت یانگ»، معاون مرکز گسترش هوش مصنوعی پزشکی TVGH، مقصد این ابزار، یافتن نشانگرهای زیستی عینی برای اختلالات روانی است، چرا که راه حلهای سنتی همانند مصاحبه بالینی و تفسیرهای پزشک، غالباً ذهنی و مستعد اشتباه می باشند.
در یکی از مثالها، مردی ۳۰ ساله که دچار توهم شنیداری و هذیانهای پارانویید می بود، با منفعت گیری از BrainProbe بازدید شد. این ابزار توانست نشانههایی از تخریب عملکردی و ساختاری در قسمتهایی همانند اینسولا و لوب گیجگاهی را شناسایی کند. بعد از بازدیدهای زیاد تر، ابتلای او به اسکیزوفرنی قبول شد.
پلتفرم BrainProbe نهتنها به تشخیص بیماری پشتیبانی میکند، بلکه قابلیت ردیابی روال تغییرات مغزی در طول زمان را نیز دارد. این فناوری شاخصی برای پیشبینی پیری مغز و مکانیزمی برای پایش تغییرات پاتولوژیک به وجود اورده است.
اکنون، منفعت گیری از این تکنولوژی در قالب یک آزمایش بالینی در TVGH اراعه میشود و چشم به راه قبول رسمی از سوی اداره غذا و داروی تایوان است. تیم تحقیقاتی این پروژه این چنین درحال همکاری با نهادهای بینالمللی است تا دادههای MRI از دیگر گروههای قومی را نیز داخل کنند و دقت این ابزار را در جمعیتهای گوناگون برسی نمایند.
یانگ ابراز امیدواری کرده که این پلتفرم بتواند در آینده به ابزار استاندارد تشخیص روانپزشکی تبدیل شود و دیدگاه جدیدی برای فهمیدن ذهن انسان اراعه دهد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار