به گزارش خبرخوان
محققان چینی با انتشار کردن نتایج یک همانندسازی رایانهای مدعی شدهاند بمب سنگرشکن آمریکا موسوم به GBU-57 دارای نقطهضعفی است که میتواند آنها را در برابر گلولههای ضدهوایی صدمهپذیر کند.
بر پایه گزارشهای انتشار شده، محققان مؤسسه مکانیک و مهندسی برق شمال غرب چین، به رهبری «کویی شینگئی»، ادعا کردهاند که بمب سنگرشکن GBU-57 علیرغم این که دارای نوک تحکیمشده است، دیوارههایی نازک به ضخامت چند سانتیمتر دارد که آن را به هدفی صدمهپذیر برای گلولههای ضدهوایی تبدیل میکند.
محققان برای بازدید ادعای خود از یک همانندسازی رایانهای منفعت گیری کردهاند و ضدهوایی معروف Oerlikon GDF ساخت سوئیس را بهگفتن نمونه برگزیدند. این سیستم میتواند در زمان ۵ ثانیه، ۳۶ گلوله شلیک کند و بر پایه مدلسازیها، گمان اصابت مؤثر آنها در فاصله ۱۲۰۰ متری نزدیک به ۴۲ درصد برآورد شده است.
ضعف بمب سنگرشکن آمریکا در برابر ضدهوایی
اما پژوهشگران چینی ادعا میکنند که با وجود مقاومت بالای نوک تخممرغیشکل این بمبها در برابر ضربات مستقیم، دیوارههای جانبی آن در برابر برخوردهای زاویهدار ضعیف می باشند. مطابق نتایج آزمایش آنها، اگر گلولهای با زاویه کمتر از ۶۸ درجه به دیواره بمب برخورد کند، میتواند به داخل نفوذ و مواد منفجره غیرفعال بمب را مشتعل کند.
یقیناً این گمان تنها در فاصله کمتر از ۱۲۰۰ متری مقدور است و بعد از این فاصله، قوت نفوذ بهشدت افت اشکار میکند.
محققان چینی این چنین میگویند برای منفعت گیری از این رویکرد، باید نقطهای اشکار از مسیر پرواز بمب از قبل مقصدگیری شود تا زمان جوابگویی سیستم ضدهوایی به نزدیک به ۱ میلیثانیه افت اشکار کند.
آنها پافشاری کردهاند که اجرای این استراتژی با فناوریهای حاضر قابل انجام است و نیاز به تجهیزات پیچیده تازه ندارد. اما این چنین هشدار دادهاند که محدودیتهای جنگهای واقعی میتواند اجرای این چنین رویکردی را دشوار کند. نیروی هوایی دشمن امکان پذیر پیش از اغاز کار بمبافکنها، با حملات گسترده مواضع دفاعی را نابود کند. علاوهبرآن، بمبهای هوشمند طبق معمولً پیش از اصابت، تحول مسیر ناگهانی دارند که این نوشته مقصدگیری دقیق را دشوارتر میسازد.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکار